Yüzde 25 kira zammında sona gelindi! Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber: Bakan açıkladı

Yüzde 25 kira zammında sona gelindi! Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber: Bakan açıkladı
Kiracıyı korumak için getirilen yüzde 25 artış sınırı uygulaması sona eriyor. Kiracılara kötü, ev sahiplerine iyi haber...

2 Temmuz'da sona erecek olan yüzde 25 kira artış sınırı uygulamasının uzatılmayacağının sinyalleri verildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira artış sınırlamasının uzatılmasına gerek kalmayacağını belirterek, çözümün "bol bol konut üretmek" olduğunu ifade etti.

Bu durum, kiracılar için kötü bir haber anlamına geliyor. Zira kira artış sınırı kalktığında, ev sahipleri kiracılarına istedikleri oranda zam yapabilecek. Özellikle mevcut ekonomik koşullar altında, kiracıların zor durumda kalması kaçınılmaz görünüyor.

Öte yandan, ev sahipleri için bu durum sevindirici bir haber. Yüzde 25 sınırlaması nedeniyle kira gelirleri düşen ev sahipleri, artık kiralarını istedikleri gibi artırabilecek.

PEKİ KİRACILAR NE YAPMALI?

  • Kira sözleşmenizi kontrol edin: Kira sözleşmenizde yer alan maddeleri dikkatlice inceleyin. Kira artışına ilişkin özel bir madde varsa, haklarınızı öğrenin.
  • Ev sahibiyle iletişime geçin: Kira artışıyla ilgili endişelerinizi ev sahibiyle paylaşın. Mümkünse, makul bir artış oranı üzerinde anlaşmaya çalışın.
  • Haklarınızı bilin: Kiracı olarak yasal haklarınız olduğunu unutmayın. Kira artışıyla ilgili sorun yaşarsanız, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurabilirsiniz.
  • Kira artış sınırı kalkmış olsa da, ev sahipleri keyfi zamlar yapamaz. Kira artışları, TÜFE oranı ve diğer ekonomik göstergeler dikkate alınarak yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.