Zenginlerin yiyeceğine zam yolda! Kilosu artık 5 bin TL

Zenginlerin yiyeceğine zam yolda! Kilosu artık 5 bin TL
Zenginlerin büyük bir hevesle tükettiği o ürüne yeniden zam bekleniyor. Kilo fiyatı zam sonrasında 5 bin TL'ye yükselmesi tahmin ediliyor. İşte tüm detaylar...

Zenginlerin severek yediği o ürüne yeni zam yola çıktı. Üreticilerin açıklamalarına göre, 5 bin TL olması bekleniyor. Zamların o tarihte gelmesi bekleniyor. İşte o tarih..

ZAHMETLİ VE ZAMAN ALICI SÜREÇ

Sinop'ta havyar, kilo başına 5 bin TL’den satılmakta. Balıkçı İbrahim Gündoğdu, havyarların genellikle 15 Haziran ile 15 Temmuz arasında hazırlandığını belirtti. Gündoğdu, havyar üretiminin hem zahmetli hem de zaman alıcı bir süreç olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"İŞLERİMİZ ESKİYE GÖRE ÇOK DÜŞÜK"

“Bu balık, kefal yumurtası. Kefaller bu dönemde yumurta yapar, fakat her kefal yumurta yapmaz. En az 100-200 kilogram balığın içinden sadece 8-10 tanesi havyar verebilir. Bu havyar oldukça değerli. Yumurtaları toplarken, ölmüş balıkların içinden çıkarıyoruz. Balıkları pastırma kıvamına getirip tuza yatırıyoruz. 4-5 saat tuzda beklettikten sonra yıkayıp kurutuyoruz ve pastırma kıvamında sunuyoruz. Bu iş oldukça zahmetli ve ilgi gerektiriyor. Geçen yıl fiyatı yaklaşık 3 bin TL civarındaydı, bu yıl ise tahminlerime göre 5 bin TL’yi bulacak.

Havyar, çok yaygın bir balık türü değil; yılda en fazla 3 kilogram kadar çıkıyor. 500 kilogram balık arasında 8-10 tane havyar veren balık bulunuyor ve her biri 200-250 gram civarında. Ancak vatandaşın bu balığı alma gücü oldukça düşük. Geçen yıl İstanbul’dan bir İtalyan restoranı havyar talep etmişti; onları rendeleyip makarnanın üzerine koyuyorlarmış. Ancak genel olarak iş hacmimiz eskiye göre çok düşük. Balık satışlarımız belirgin şekilde azaldı. Sinop'un turizmi de bu yıl düşük; otel odası fiyatları 5 bin TL’ye çıkmış durumda ve insanların bu parayı ödeyecek gücü kalmamış.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.