1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde savaş ve emperyalizme karşı sesler yükseldi

1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde savaş ve emperyalizme karşı sesler yükseldi
Kadıköy İskele Meydanı'nda düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitinginde barış ve eşitlik çağrısı yapıldı. Katılımcılar, savaş karşıtı sloganlar attı.

Kadıköy'de 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla büyük bir miting düzenlendi. İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı. Katılımcılar, "Barış ve eşitlik istiyoruz" yazılı pankartlar açarken, "Savaşa hayır, barış hemen şimdi" sloganları attı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ertuğrul Eroğlu, mitingde yaptığı basın açıklamasında, emperyalist güçlerin savaşları körüklemeye devam ettiğini vurguladı. Eroğlu, 1 Eylül 1939'da başlayan ve milyonlarca sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İkinci Dünya Savaşı'nın üzerinden 85 yıl geçmesine rağmen, emperyalist güçlerin çatışmaları sürdürdüğünü belirtti.

Gazze'de yaşanan insani krize de dikkat çeken Eroğlu, İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, bölgeye insani yardım ulaştırılmasını engellemenin "haklı ve ahlaki" olduğunu ima eden açıklamalarını eleştirdi. Eroğlu, savaşın ve çatışmanın, sağlıkçılar ve gazeteciler gibi savaşta dahi hedef olmaması gereken kişileri öldürmeyi sürdürdüğünü ifade etti.

Savaşın, insanlığın tüm kazanımlarını yok ettiğini, tecavüz, işkence ve açlığın yaygınlaştırıldığını belirten Eroğlu, Gazze'nin boşaltılması sırasında yaşananların insanlığın utanç vesikalarına bir yenisini eklediğini söyledi. Savaşın çıkmasında rolü olmayan coğrafyaların emekçi yoksul halkının emperyalist yollarla yaratılmış acılar yaşadığını vurgulayan Eroğlu, bu zorluklara rağmen bölgedeki halkların normal bir hayat sürmeye çalıştığını ifade etti. Miting, Eroğlu'nun açıklamasının ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.