31 Mart sonrası dikkat çeken anket: CHP birinciliği elden bırakmıyor

31 Mart sonrası dikkat çeken anket: CHP birinciliği elden bırakmıyor
Area Araştırma'nın Nisan 2024 tarihli Türkiye Siyasi Durum Araştırması, milletvekili seçimleri olsa bugün hangi partinin önde olduğunu gösterdi. İşte sonuçlar...

Türkiye'de siyasi dengeler sürekli değişkenlik gösterirken, Area Araştırma'nın son anketi, halkın tercihlerindeki son durumu ortaya koydu. 26 ilde 3 bin 62 kişi ile yapılan araştırmada, "Bugün milletvekili seçimi olsa kime oy verirsiniz?" sorusu katılımcılara yönetildi.

Ankete göre, kararsız oylar dağıtıldıktan sonra CHP, yüzde 34,4'lük oy oranı ile birinci parti olarak öne çıkarken, AK Parti yüzde 32,5 ile ikinci sırada yer aldı. Bu sonuçlar, CHP'nin yerel seçimlerdeki başarısını sürdürdüğünü ve AK Parti'nin ise oy kaybına devam ettiğini gösteriyor.

PARTİLERDEKİ DEĞİŞİMLER VE DİĞER PARTİLERİN DURUMU

 Araştırmada, AK Parti'nin 2023 milletvekili seçimlerine kıyasla yüzde 3,1 oranında bir oy kaybı yaşadığı belirtilirken, CHP'nin ise yüzde 9 oranında bir oy artışı elde ettiği görüldü. İYİ Parti oy kaybederken, Yeniden Refah Partisi dikkat çekici bir yükselişe imza attı. Diğer partilerin oy oranları ise şu şekilde sıralandı: DEM Parti yüzde 9,9, MHP yüzde 9,1, Yeniden Refah Partisi yüzde 5,6 ve Zafer Partisi yüzde 4,0.

Bu sonuçlar, Türkiye'deki siyasi arenada önemli değişikliklerin sinyallerini veriyor ve yaklaşan genel seçimler öncesinde partilerin stratejilerinde belirleyici olabilir.

Yeni Proje 4567Yeni Projeerfgh

Yeni Proje Erty

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.