77. Cannes Film Festivali'nde protesto

77. Cannes Film Festivali'nde protesto
Bu yıl 77'ncisi düzenlenen Cannes Film Festivali'nde kırmızı halı, sinema dünyasının ünlü isimleriyle renklendi. Ancak, festivalin açılış töreni sinema sektörü çalışanlarının protestosuna sahne oldu. "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk" kolektifi üyeleri, Festival Sarayı'nın çatısına çıkarak iş koşullarının iyileştirilmesi için pankart açtı. Polisin müdahalesiyle karşılaşan eylemciler, ıslık çalarak sloganlar attı.

Cannes Festival Sarayı'nda düzenlenen açılış törenine sinema dünyasının ünlü isimleri katıldı. Ünlüler kırmızı halıda yürürken, "Ekranların Arkasındaki Yoksulluk (Sous les Ecrans la Deche)" kolektifine bağlı bir grup sinema çalışanı, sarayın çatısına çıkarak pankart açtı.

Le Figaro'nun haberine göre, yaklaşık 20 kişiden oluşan grup, festival kalabalığının dikkatini çekmek amacıyla ıslık çalarak ve sloganlar atarak eylemlerini gerçekleştirdi. Çalışma şartlarının iyileştirilmesini talep eden eylemcilere polis müdahale etti.

SİNEMA SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI DEĞİŞİM TALEP EDİYOR

Film festivalleri için sözleşmeli olarak çalışan işçiler ve Fransız işsizlik sigortası reformundan olumsuz etkilenen sinema sektörü çalışanları, iş koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Dün açılışı yapılan 77. Cannes Film Festivali, 25 Mayıs'a kadar devam edecek. Festivalde 22 film Altın Palmiye Ödülü için yarışacak. Ancak, festivalin açılış töreninde yaşanan eylem, sinema sektöründeki çalışma koşullarının gündemdeki önemini bir kez daha vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.