77 ilde silah kaçakçılarına büyük darbe: 2 bin 89 gözaltı

77 ilde silah kaçakçılarına büyük darbe: 2 bin 89 gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik yurt genelinde "Mercek-19" operasyonları gerçekleştirildiğini duyurdu. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 1877 silah ele geçirildiğini ve 2 bin 89 şüpheli hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

Yerlikaya, son 5 gün içerisinde 77 ilde düzenlenen "MERCEK-19" operasyonları kapsamında silah kaçakçıları ve ruhsatsız silah taşıyanlara yönelik önemli adımlar atıldığını açıkladı. Operasyonlar sonucunda toplam 1.877 adet silah ele geçirilirken, 2.089 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

BİR ÇOK İLDE OPERASYON

Operasyonlar, İstanbul, Adana, İzmir, Konya ve Diyarbakır başta olmak üzere, Şanlıurfa, Kayseri, Antalya, Ankara ve Gaziantep gibi birçok şehirde gerçekleştirildi. Şırnak'ta yasa dışı silah üretimi ve kaçakçılığına yönelik bir operasyonda, Cizre ilçesinde durdurulan bir araçta 10.488 silah parçası ve 299 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 

İstanbul'da 245 tabanca ve 12 av tüfeği, Adana'da 96 tabanca ve 11 av tüfeği, İzmir'de 68 tabanca ve 12 av tüfeği, Konya'da 43 tabanca ve 29 av tüfeği, Diyarbakır'da ise 56 tabanca ve 7 av tüfeği bulundu. 

Operasyonları koordine eden valiler, kaymakamlar ile jandarma ve emniyet güçlerine teşekkür eden Yerlikaya şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, terör örgütlerine, organize suç örgütlerine, şehir eşkıyalarına, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirlerine, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçılarına ruhsatsız silah temin edenleri bir bir yakalayıp adalete teslim etmeye devam edeceğiz. Sizlerin dua ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.