9. Yargı Paketi'nin detayları ayrıntıları belli oldu: AYM'nin iptal kararları gündemde

9. Yargı Paketi'nin detayları ayrıntıları belli oldu: AYM'nin iptal kararları gündemde
Ceza İnfaz Sistemi'nde değişiklik öngören 9. Yargı Paketi'nin çalışmaları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, pakette hak arama hürriyetinin daha etkin şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler bulunduğu ortaya çıktı. Söz konusu pakette, AYM'nin iptal kararlarına yönelik yenilikler olduğu da belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'yle Ceza İnfaz Sistemi'nde değişikliğe gidileceğini açıklamıştı. Kapsamlı düzenlemeye gidilecek yargı paketinin detayları belli oldu. Buna göre, cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak. Hak arama hürriyetinin daha etkin kullanılabilmesi sağlanacak.

TRT Haber'e göre, İçeriğinde 60 maddelik 23 farklı kanun, 3 kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme barındıran yeni paketin ayrıntılarına ulaşıldı.

CEZASIZLIK ALGISI ORTADAN KALKACAK

- Toplumda "yapanın yanına kar kaldı" algısının önlenmesine yönelik düzenlemeler yer alacak.

- Denetimli serbestlik uygulamasından kaynaklanan cezasızlık algısı ortadan kalkacak.

TMSF'NİN KAYYUM SÜRESİ 5 YIL OLACAK

Suç örgütlerinin finansmanın önlenmesinde TMSF'nin kayyum olarak atanması da gündemde. Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama, silahlı örgüt, silahlı örgüte silah sağlama, terörizmin finansmanı suçları; bir şirketin faaliyetleri çerçevesinde işlenmişse kayyum atanmasına karar verilecek.

- TMSF, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama ve terörizmin finansmanı suçlarının bir şirketin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde kayyum olarak atanacak.

- TMSF'nin kayyum süresi 5 yıl olacak.

YABANCI TİP CASUSLUK FAALİYETLERİ

Yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'deki casusluk faaliyetlerinin önlenmesiyle ilgili kapsamlı ve önleyici yasal düzenlemeler yapılacak.

- Yeni tip casusluk suçlarının caydırıcı şekilde soruşturulup kovuşturulabilmesi sağlanacak.

- Yabancı istihbarat örgütlerinin Türkiye'deki casusluk faaliyetlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.