AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail Batı Şeria'yı ilhak etmeyi amaçlıyor

AB Yüksek Temsilcisi Borrell: İsrail Batı Şeria'yı ilhak etmeyi amaçlıyor
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail hükümetinin Batı Şeria'daki stratejilerini eleştirerek, bu bölgeyi ilhak etme hedefini açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail hükümetinin Batı Şeria'da yürüttüğü politikaları sert bir dille eleştirdi. Borrell, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail'in "azar azar toprak ele geçirme, işgali genişletme ve nihai amaç olarak Batı Şeria'yı ilhak etme stratejisi içinde olduğunu" belirtti.

FİLİSTİN VE İSRAİL İÇİN "EN BÜYÜK RİSK"

Borrell, bölgedeki durumun tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Gazze'deki savaş devam ederken, tüm bölge ateş içinde kalabilir" uyarısında bulundu. Batı Şeria'daki gelişmelerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Borrell, bu bölgedeki durumun Filistin ve İsrail için "en büyük risk" olduğunu ifade etti.

İLHAK TEHDİDİ

Borrell, "Batı Şeria'nın ilhak edilmesi, yalnızca bu bölgedeki huzursuzluğu artırmakla kalmayacak, aynı zamanda uluslararası hukuku da ihlal edecektir" dedi. Ayrıca, bu durumu Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde değerlendirdiğini ve uluslararası toplumun bu konuda daha aktif bir rol alması gerektiğini vurguladı.

ULUSLARARASI HUKUKUN ÖNEMİ

Borrell, İsrail'in "terörle mücadele" gerekçesinin sivil yapıların yıkılması veya sivillere zarar verilmesi için bir bahane olamayacağını belirtti. "Batı Şeria'yı 'Yahudiye ve Samarya' olarak adlandıran bu hükümetin, toprakları birleştirme ve ilhak etme niyetleri açıkça ortada" diyerek, bu stratejinin uluslararası alandaki barış ve güvenlik için tehdit oluşturduğunu ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.