ABD savunma bakanı, İran'ın saldırılarını değerlendirmek için İsrail'le görüştü

ABD savunma bakanı, İran'ın saldırılarını değerlendirmek için İsrail'le görüştü
ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İran tarafından yapılan saldırıları ele almak üzere İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, bugün yaptığı telefon görüşmesinde İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İran'dan yapılan saldırıaları değerlendirdi. Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre, Austin, görüşmede ABD'nin bölgedeki askeri hazırlıklarını artırdığını ve önemli askeri kapasitesini sürdürmeye devam ettiğini vurguladı.

ÇATIŞMANIN GENİŞLEMESİNİ ENGELLEME KARARLILIĞI

Austin, İran ve İran destekli gruplardan gelen tehditlere karşı ABD personelinin, müttefiklerinin ve ortaklarının savunulması için iyi bir konumda olduğunu belirtti. Ayrıca, bölgedeki gerginliklerin istismar edilmesini veya çatışmanın genişlemesini engellemeye kararlı olduklarını ifade etti.

"İRAN İÇİN AĞIR SONUÇLAR DOĞURACAK"

İki bakan, İran'ın İsrail'e doğrudan bir saldırıda bulunmasının İran için ağır sonuçlar doğuracağı yönünde değerlendirmelerde bulundu. Görüşme, ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığını ve müttefikleriyle olan dayanışmasını güçlendirme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.