ABD'deki liseli saldırganın annesi, okulu önceden uyarmış

ABD'deki liseli saldırganın annesi, okulu önceden uyarmış
ABD Georgia eyaletindeki Apalachee Lisesi'nde 4 Eylül'de yaşanan silahlı saldırının ardından, zanlı Colt Gray'in annesinin okulu uyardığı iddia edildi.

ABD'nin Georgia eyaletindeki Winder şehrinde, Apalachee Lisesi'nde 4 Eylül'de meydana gelen silahlı saldırıda 14 yaşındaki Colt Gray'in dört kişiyi öldürdüğü ve dokuz kişiyi yaraladığı bildirildi. Saldırının ardından yapılan araştırmalarda, Colt Gray’in annesi Marcee Gray'in olaydan yarım saat önce okulu arayarak acil bir durum hakkında uyarıda bulunduğu öne sürüldü.

SALDIRIDAN 30 DAKİKA ÖNCE ARAMIŞTI

Colt Gray’in annesi Marcee Gray'in babası Charles Polhamus, CNN’e yaptığı açıklamada, Marcee'nin saldırıdan önce Colt Gray’in "anne, üzgünüm" mesajı aldığını ve bu mesajın ardından okulu telefonla arayarak çocuğunun kontrol edilmesini istediğini belirtti. Polhamus, annenin bu uyarısını okulun yetkililerine ilettiğini fakat okuldaki silah seslerinin annenin telefon görüşmesinden yaklaşık 30 dakika sonra duyulduğunu aktardı.

OKUL YÖNETİMİ VE KOLLUK KUVVETLERİNİN ÇABASI SORGULANIYOR

Bu iddialar, okul yönetiminin ve kolluk kuvvetlerinin saldırıyı önleme çabalarını sorgulattı. Ayrıca, Colt Gray’in sınıfta bulunduğu gün okul yetkililerinin yanlış öğrenciyle ilgilendiği ve Gray’in elinde silahla sınıfa girdiği, ardından saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Saldırı sonrası, 14 yaşındaki Colt Gray suçlamalarla karşı karşıya kalırken, silahı ona "hediye" olarak verdiği belirtilen babası Colin Gray de gözaltına alındı. Colin Gray’in çeşitli suçlamalarla yargılanacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.