ABD'den İran'a yaptırım masada

ABD'den İran'a yaptırım masada
İran-İsrail arasındaki gerilimin ardından tansiyon yükseldi. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsrail'e saldırıları nedeniyle İran'a yeni yaptırım uygulanacağını bildirdi.

ABD, Avrupalı müttefikleriyle birlikte, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından bu ülkeye yeni yaptırımlar uygulamaya hazırlanıyor.İran'ın füze ve insansız hava aracı programlarını hedef alan yeni yaptırımların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. 

Sullivan yaptığı açıklamada, "ABD, gelecek günlerde İran'ın füze ve insansız hava aracı programlarıyla, İran Savunma Bakanlığı ve Devrim Muhafızlarını destekleyen kuruluşlar dahil İran'ı hedef alan yeni yaptırımlar uygulayacak." ifadelerini kullandı.

Sullivan, söz konusu yaptırımların, İran'ın askeri kapasitesini kontrol altına almak ve zayıflatmak üzere yapıldığını belirtti. Sullivan, ABD'nin etkisinin devam edeceğini de ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

Yeni Projea12 21

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmenin ardından, İran  İsrail'e İHA saldırısı başlattı.

İsrail Ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı ile saldırı başlattığını ve İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğunu açıklamıştı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.