Adalet Bakanı Tunç duyurdu: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor

Adalet Bakanı Tunç duyurdu: İnfaz sistemine yeni düzenlemeler geliyor
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nde yeni tip casusluk suçlarının daha etkin bir şekilde soruşturulması için düzenlemeler yapılacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'daki bir ziyaret sırasında, 9. Yargı Paketi'nin içeriğine ilişkin detayları paylaştı. Bakan Tunç, paketin Türkiye'nin ulusal güvenliğini korumak ve yabancı istihbarat faaliyetlerini engellemek için kapsamlı bir yaklaşım benimsediğini belirtti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni yargı paketiyle Türkiye'deki casusluk faaliyetlerini sınırlandırmak için yabancı istihbarat teşkilatlarının faaliyetlerini önleyici yasal düzenlemeler getirileceğini bildirdi. Tunç, TCK'daki mevcut casusluk suçlarının teknik yeniliklerle değişen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirtti ve "Ülkemiz, yeni casusluk tekniklerine maruz kalmamalıdır" dedi.

AYM'NİN İPTAL KARARLARI İÇİN UYUMLULUK

Kısadalga'nın aktardığına göre, Bakan Yılmaz Tunç, 9. Yargı Paketi'nde Ceza İnfaz Sistemi'nde reformlar ve hakaret suçunun cezalandırılması gibi konularda düzenlemeler yapılacağını açıkladı. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararlarına uygun düzenlemelerin de pakete dahil edildiğini belirtti. Yargıtay Başkanlık seçiminde yaşanan tıkanıklıkların çözülmesi için de seçim usulünde değişiklik yapılmasının mümkün olduğunu ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.