Adnan Menderes ve dava arkadaşları anıt mezarda anıldı

Adnan Menderes ve dava arkadaşları anıt mezarda anıldı
Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 63. yılı dolayısıyla Topkapı Anıt Mezar'da anma programı düzenlendi.

Merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam edilişlerinin 63. yılı dolayısıyla Topkapı Anıt Mezar'da anma programı düzenlendi. Etkinliğe İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Menderes'in, Zorlu'nun ve Polatkan'ın aileleri katıldı.

"KİRLİ VE KARANLIK ODAKLAR HEP HAREKETE GEÇTİ"

Programda konuşma yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, anma töreninin sadece bir hatırlatma değil, aynı zamanda bir duruş olduğunu belirtti. Yerlikaya, Menderes ve arkadaşlarının darbe, ihanet ve kalkışmalara karşı durduklarını ifade ederek, "Bu hain saldırılar, milletimizin istiklal ve istikbaline, devletimizin bekasına kurulmuş pusulardı. Ülkemiz ne zaman ilerlemeye çalışsa, kirli ve karanlık odaklar hep harekete geçti" dedi.

Yerlikaya, Menderes'in ve arkadaşlarının "Yeter söz milletin" dediğini hatırlatarak, bu amaçla atılan adımların Türkiye'nin kalkınması ve refahı için büyük önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'nin yükseliş hikayesini acı bir şekilde kesintiye uğrattığını belirtti.

YASSIADA VE DEMOKRASİ ADASI

Yassıada'nın 11 yıldır Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak kullanıldığını belirten Yerlikaya, "O hüzün adası, Yassıada, Cumhurbaşkanımızın iradesiyle Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yaşıyor," ifadelerini kullandı. Adnan Menderes'in milletin gönlünde özel bir yer edindiğini ve hakkı hiçe sayanların tarihin çöplüğünde zalim olarak anıldığını sözlerine ekledi.

Program, Menderes ve dava arkadaşları için düzenlenen lokma hayrı ve yaşamlarını anlatan kısa film gösterimi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.