AFAD: Tüm mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı

AFAD: Tüm mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
AFAD, 21-22 Eylül tarihlerinde yaşanan aşırı yağışların yol açtığı sel ve su taşkınlarında mahsur kalan vatandaşların tamamının güvenli alanlara alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurt genelindeki sel ve su taşkınlarıyla ilgili açıklama yaptı. AFAD, sosyal medya üzerinden, 21-22 Eylül tarihlerinde meydana gelen aşırı yağışlar sonucu birçok sel ve su taşkını yaşandığını duyurdu.

204 KİŞİ MAHSUR KALDI

31 ilde toplam 405 sel ve su baskını, 62 heyelan ve 204 mahsur kalma olayının kaydedildiği belirtildi. Bakanlıktan yapılan açılmada, "Gelen toplam 644 ihbara, 2 bin 702 personel ve 2 bin 41 araçla müdahale edilmiştir. Mahsur kalan vatandaşlarımızın tamamı ekipler tarafından kurtarılmış olup, güvenli alanlara alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

TRABZON'DAKİ KAYIP ADAMIN CESEDİ BULUNDU

Trabzon'un Sürmene ilçesi Çavuşlu Mahallesi'nde kaybolan 65 yaşındaki işitme engelli Ali Kemal Demir'in cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. AFAD, "Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı dileriz" açıklamasını yaptı. Gelişmelerin takip edildiği de belirtildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.