Affedilen '28 Şubatçılar' için dikkat çeken açıklama: Aklanmış değiller

Affedilen '28 Şubatçılar' için dikkat çeken açıklama: Aklanmış değiller
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilen 28 Şubat hükümlüsü generaller için AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güner, 28 Şubat hükümlüsü generallerin yeniden yargılanması talebi ve tahliyeleri için ''Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı, yoksa aklanmış değiller'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetin normalleşme dönemine girdiği son dönemde 28 Şubatçılar için verdiği af kararının ardından AK Parti'den dikkat çeken bir açıklama geldi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: AKLANMIŞ DEĞİLLER

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güner, tahliye edilen hükümlü generaller için ''Tamamen Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bunlar hapisten çıktı, yoksa aklanmış değiller'' dedi. Güler, katıldığı TV yayınında ''Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu suçtan bu cezadan kurtulamazlar. Buradakiler mahkûmiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkanı kalmadığına dair rapor almış. Cumhurbaşkanımız da vicdanen rapor almalarını sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan ülke toplumunun ne hale geldiğini bilmeyenler, o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok'' ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüş, hasta tutukluluların da durumunu dile getireceğinden bahsetmişti. Görüşmeden kısa bir süre sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 104. maddesindeki 16. fıkrasındaki yetkisini kullanarak 28 Şubat davasında hüküm giyen emekli generallerin kalan cezalarını kaldırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.