Afganistan, İsrail’in saldırılarını kınadı ve çözüm çağrısı yaptı

Afganistan, İsrail’in saldırılarını kınadı ve çözüm çağrısı yaptı
Afganistan yönetimi, İsrail'in Lübnan, Filistin, Suriye ve Yemen'e yönelik saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Afganistan geçici hükümeti Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Orta Doğu'daki son saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in Lübnan, Filistin, Suriye ve Yemen'e yönelik hava ve kara saldırılarının, uluslararası hukukun ve insani değerlerin açıkça ihlalini oluşturduğu belirtildi.

"İNSANLIĞA KARŞI SUÇ"

Saldırıların "insanlığa karşı suç" olarak nitelendirildiği ifadeye yer verilirken, bu tür eylemlerin "en güçlü ifadelerle kınandığı" vurgulandı. Afganistan yönetimi, özellikle Filistin'de yaşanan soykırıma karşı uluslararası toplumun yeterince harekete geçmemesini ve İsrail'in saldırılarını genişletmesini "kabul edilemez" bulduğunu belirtti.

ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Açıklamada, bölgesel ve uluslararası aktörlere, İsrail’in saldırılarının durdurulması ve çatışmanın çözümüne yönelik somut adımlar atılması çağrısında bulunuldu. Afganistan yönetimi, bu tür saldırıların sona ermesi için uluslararası işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.