Alerjisi olanlar dikkat! Özellikle o ilde yağmur gibi ağıyor

Alerjisi olanlar dikkat! Özellikle o ilde yağmur gibi ağıyor
Uzman isimden alerjisi olanlara dikkat! Eve gelince kıyafetlerinizi değiştirin, o ilimizde yağmur gibi yağıyor...

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Siahmet Atlı, Van'daki polen popülasyonunun çevre illere kıyasla daha yoğun olduğunu belirterek, alerjik rahatsızlıkları olan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte özellikle kavak ağaçlarından yayılan polenler, alerjik rahatsızlığı olan bireylerin sağlığını tehdit ediyor.

KAVAK AĞAÇLARININ YOĞUNLUĞU ALERJİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

Van'da kavak ağaçlarının yoğunluğu nedeniyle kent merkezi adeta polen yağmuru altında kalıyor. Özellikle rüzgarlı havalarda yayılan polenler, alerjik hastalıkları olanlar için ciddi bir sorun teşkil ediyor. Dr. Siahmet Atlı, bu duruma dikkat çekerek, özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve astımı olan hastaların daha fazla etkilendiğini belirtti.

ALERJİK BİREYLER İÇİN ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Uzmanlar, polen yoğunluğunun arttığı bu dönemde alerjik rahatsızlığı olan bireylerin bazı önlemler alması gerektiğini vurguluyor. Dr. Atlı, dışarı çıkmak zorunda kalan kişilerin maske ve gözlük kullanmalarını önerdi. Ayrıca eve dönüldüğünde duş almak ve dışarıda giyilen giysileri değiştirmek, polenlerin ev içinde yayılmasını önlemek açısından büyük önem taşıyor.

"ÇOK SAYIDA ŞİKAYET ALIYORUZ"

Dr. Atlı, mayıs ayı itibariyle Van'da kavak ağacı ve çimen kaynaklı polen yoğunluğunun arttığını belirterek, "Sabah saatlerinde kent merkezinde adeta bir polen yağmuruna şahit oluyoruz. Bu durum, hassas hastalarımızda çeşitli şikayetlere neden olmaktadır. Özellikle saman nezlesi, göz nezlesi ve alerjik astım bu durumdan çok etkilenmektedir. Ayrıca, polenler cilt sağlığını da olumsuz etkileyerek kaşıntıya neden olabiliyor. Mayıs ve haziran ayının sonuna kadar bu şikayetlerle karşılaşıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.