Almanya Büyükelçisi Şen: Almanya vize sorununu çözmeli

Almanya Büyükelçisi Şen: Almanya vize sorununu çözmeli
Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, IFA Berlin 2024'te iş insanlarının vize sorunlarının çözülmesini Almanya'dan beklediklerini açıkladı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, iş insanlarının vize sorununu Almanya ile yapılan tüm görüşmelerde birinci konu olarak ele aldıklarını belirtti. Şen, Almanya'nın vize işlemlerini iyileştirmesi ve Türkiye'nin beklentilerini karşılamasını beklediklerini ifade etti.

Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda konuşan Şen, Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA Berlin 2024’ün önemine vurgu yaptı. Türkiye'den 53 firmanın IFA'ya katıldığını belirten Şen, bu katılımın sektördeki güçlü varlıklarını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Almanya'nın Türkiye'nin önde gelen ticaret ve yatırım ortaklarından biri olduğunu ve iki ülke arasındaki ticaret ilişkilerinin önemini vurguladı.

"TÜRKİYE'NİN İHRACATINDA ALMANYA İLK SIRADA"

Şen, Almanya'nın dış ticaretinde Türkiye'nin önemli bir yer tuttuğunu, Türkiye'nin ihracatında Almanya'nın ilk sırada olduğunu belirtti. Türkiye'nin Almanya paket tur pazarında İspanya'yı geçerek ilk sıraya yükseldiğini de duyurdu.

ALMANYA'NIN SOMUT İYİLEŞTİRMELER YAPMASI BEKLENİYOR

Büyükelçi, iş dünyasının vize sorunlarının uzun zamandır en öncelikli konu olduğunu ve Almanya'nın bu konuda somut iyileştirmeler yapmasını beklediklerini ifade etti. Türkiye'nin Almanya’daki en kalabalık misyonunun vize süreçlerinde iş insanlarına yardımcı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Şen: İş insanlarının vize konusundaki  sorunlarını AB ülkeleriyle ele alıyoruz

IFA 2024 fuarında, Türkiye'nin milli katılım sağladığı 21 firma ile 400 metrekarelik alanda yer aldığını, ayrıca Vestel, Arzum ve Kumtel gibi 32 şirketin de kendi imkanlarıyla fuara katıldığını belirtti. Fuarda yapay zeka ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu, 45'ten fazla ülkeden 1800'den fazla firmanın katıldığı ve 180 bini aşkın ziyaretçinin beklenildiği ifade edildi.

Şen, Güney Kore'nin fuarın partner ülkesi olduğunu ve Bryan Adams gibi sanatçıların da etkinliklerde yer alacağını duyurdu. Fuarda, yapay zekanın günlük hayat üzerindeki etkilerini sergileyen yenilikçi ürünlerin tanıtılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.