Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, 'Marzabotto Katliamı' için özür diledi

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, 'Marzabotto Katliamı' için özür diledi
Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, 1944’te Marzabotto'da Nazi askerleri tarafından 770 kişinin katledilmesi nedeniyle özür diledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, İtalya’nın Marzabotto beldesinde 1944 yılında Naziler tarafından gerçekleştirilen katliamın 80. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Bologna kentine geldi. Steinmeier, İtalyan mevkidaşı Sergio Mattarella ile birlikte burada anıta çelenk koydu.

"HAYATLARI MAHVOLAN O KADAR ÇOK İNSAN VAR Kİ"

Törende yaptığı konuşmada Steinmeier, "Burada kelimeler az kalıyor. 80 yıl önce Monte Sole'de yaşananları anlatmaya bunlar yetmez. Ne kadar zulüm, ne kadar acı. Burada hayatları mahvolan o kadar çok insan var ki" diyerek yaşanan trajediyi dile getirdi.

"BUGÜN ÜLKEM ADINA SİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM"

Steinmeier, "Almanya Cumhurbaşkanı olarak yalnızca acı ve utanç hissediyorum. Ölenlerin önünde eğiliyorum. Bugün ülkem adına sizden özür diliyorum" ifadelerini kullanarak, Almanya’nın geçmişteki suçlarından duyduğu derin pişmanlığı dile getirdi.

"İNSANLIK DIŞI FAŞİST NAZİ VAHŞETİ"

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ise Steinmeier’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, "Vahşice katledilen bunca yaşam karşısında hep birlikte başımızı eğmek, insanlık dışı faşist Nazi vahşetinin bu topraklarda açtığı uçurumları doldurmak için buradayız" dedi.

MARZABOTTO KATLİAMI HAKKINDA BİLGİ

Marzabotto, İkinci Dünya Savaşı’nın son yıllarında Nazilerin işgal ettiği İtalya’da gerçekleştirdiği önemli katliamlardan biridir. 29 Eylül - 5 Ekim 1944 tarihleri arasında Nazi birlikleri, kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dahil olmak üzere toplam 770 sivili katletmiştir. Bu olay, İtalya’nın savaş dönemindeki acılarını ve kayıplarını simgelemektedir.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.