Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Yıl sonuna kadar 30 bin yeni çalışan alınacak

Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Yıl sonuna kadar 30 bin yeni çalışan alınacak
Yaşanan ekonomik zorluklar nedeniyle Almanya'ya gitmek için fırsat kollayan binlerce insana müjdeli haber geldi. O sektörde 30 bin yeni çalışan alınacak...

Almanya'da çalışmak isteyenler için müjde! C sınıfı ehliyeti olanlar için Almanya'da büyük iş imkanları sunuluyor. Ulaşım sektöründe yaşanan nitelikli iş gücü açığı nedeniyle Deutsche Bahn (DB), yurtdışından binlerce eleman alımı yapmayı planlıyor. Türkiye'den elektronikçiler ve kamyon, otobüs şoförleri aranan meslekler arasında.

ULAŞIM SEKTÖRÜNDEKİ İŞ GÜCÜ AÇIĞI

Almanya'da ulaşım sektöründe yaşanan iş gücü açığı, Deutsche Bahn'ın (DB) yurtdışından eleman alımı yapmasına neden oldu. DB, yıl sonunda 30 bin yeni çalışanı işe almayı hedefliyor. Türkiye'den elektronikçiler, Tunus'tan makinistler ve çeşitli meslek gruplarından uzmanlar alım yapılacak.

DEUTSCHE BAHN'IN HEDEFLERİ

Deutsche Bahn, ulaşım dönüşümünü gerçekleştirmek için yeterli sayıda makinist ve ulaşım uzmanı olmadan hedeflerine ulaşamayacağını belirtti. Bu kapsamda, yurtdışından işçi alımı için özel bir bölüm kuran DB, son üç yılda 700'e yakın uzman ile sözleşme imzaladı. Türkiye'den elektronikçiler, Tunus ve Mısır'dan makinistler Deutsche Bahn bünyesine katıldı.

30 BİN YENİ İŞ İMKANI

Deutsche Bahn, bu yıl yaklaşık 30 bin yeni çalışanı işe almayı planlıyor. Çevre ve iklim koruma açısından da önemli olan ulaşım dönüşümünün başarıyla gerçekleşebilmesi için her yıl 5 bin ila 10 bin ek makiniste ihtiyaç duyuluyor. Ancak mevcut durumda yılda bin ile 2 bin yeni çalışan işe alınabiliyor. Deutsche Bahn İnsan Kaynakları Müdürü Kerstin Wagner, Alman iş gücü piyasasının dramatik bir şekilde değiştiğini ve göçün bu sorunun çözümünün önemli bir parçası olduğunu vurguladı. 2023 yılında, 2024'te işe başlamak üzere yurtdışından 350'den fazla uzman eleman işe alındı.

Makinistlerin yanı sıra elektronikçiler, ray işçileri, inşaat mühendisleri, kamyon ve otobüs şoförleri ile üstyapı montajcıları da aranıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.