Almanya'da elektrikli araç vergisi ve reformlar onaylandı

Almanya'da elektrikli araç vergisi ve reformlar onaylandı
Almanya, elektrikli araç satışlarını hızlandırmak için vergi indirimi ve geç emekliliği teşvik edecek emeklilik reformunu onayladı.

Almanya'da Bakanlar Kurulu, elektrikli otomobil satışlarını artırmak ve ekonomiyi canlandırmak amacıyla iki önemli karara imza attı. Elektrikli araçların satışlarını teşvik etmek için hızlandırılmış amortisman uygulamasıyla vergi indirimi onaylandı.

ARAÇ DEĞERİNİN YÜZDE 40'I VERGİDEN DÜŞÜLECEK

Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı, yeni düzenlemeyle şirketlerin satın aldıkları elektrikli ve sıfır emisyonlu araçların değerinin yüzde 40'ını vergi faturalarından düşebileceğini duyurdu. Bu indirim, 2024-2028 yılları arasında geçerli olacak ve hükümetin hesaplamalarına göre hazineye yıllık ortalama 465 milyon avroya mal olacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ÖDENEĞİ 95 BİN AVROYA ÇIKTI

Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bu kararın Almanya'yı e-mobilite merkezi olarak güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, şirketlerde elektrikli araç ödeneği sınırı 70 bin avrodan 95 bin avroya çıkarıldı.

EMEKLİLİK KARARI ONAYLANDI

Bakanlar Kurulu, aynı zamanda geç emekliliği teşvik edecek bir emeklilik reformunu da onayladı. Bu reform kapsamında, emeklilik yaşını erteleyen ve en az 12 ay boyunca çalışmaya devam eden bireyler, kaybettikleri emeklilik ödemeleri için bir defaya mahsus ödeme alacak. Almanya, 2031 yılına kadar yasal emeklilik yaşını 67'ye yükseltmeyi planlıyor.

ENERJİ ALANINDA YENİ KARAR

Alman hükümeti ayrıca, jeotermal enerjinin kullanımını artırmak amacıyla santraller, ısı pompaları ve depolama sistemleri için onay süreçlerini hızlandırmayı hedefleyen bir planı da onayladı. Bu adımlar, ülkenin enerji dönüşümünü desteklemek ve ekonomik büyümeyi teşvik etmek için atılan önemli adımlar arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.