Almanya'daki gurbetçilere Togg müjdesi: Almanya satış tarihi belli oldu

Almanya'daki gurbetçilere Togg müjdesi: Almanya satış tarihi belli oldu
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Almanya'daki gurbetçilere müjdeli bir haber verdi. Bakan Kacır, "Tüm sektörü dönüştürmeye öncülük eden bir markanın doğuşuna şahitlik ediyoruz. Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak" dedi.

KAMUDA TOGG KULLANIMI YAYGINLAŞACAK

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin çok yönlü bir çalışma olduğunu belirten Bakan Kacır, "Kamuda Togg kullanımı giderek daha da yaygınlaşacak. Biz de şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Bakanlık olarak bu sürece öncülük etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kacır, Togg'un kamuda yaygınlaştırılmasının tasarruf ve verimlilik açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

30 BİNE YAKIN TOGG YOLLARDA

Bakan Kacır, "Bugün yollardaki Togg’lar 30 bine yaklaştı. Togg hem elektrikli araç sınıfında lider hem de kendi modeli olan SUV araçlar arasında pazar lideri" dedi. Kacır, Türkiye'nin önümüzdeki dönemde dünyada önemli bir batarya üretim üslerinden biri haline geleceğini ve Togg’un otonom sürüş ve yapay zeka kabiliyetlerini geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

2025 BAŞINDA ALMANYA'DA SATIŞA ÇIKACAK

Bakan Kacır, "Togg, 2025 yılının başında Almanya’ya adım atacak, Avrupa pazarına girmiş olacak. Yine aynı tarihlerde, geçtiğimiz aylarda Las Vegas’ta tanıtılan ‘fastback’ modelinin de pazara çıkması hedefleniyor" dedi. Togg’un yazılım geliştirmelerinin de devam ettiğini söyleyen Kacır, son yeniliklerden birinin de yüz tanıma teknolojisi olduğunu belirtti.

KAMUDA ARAÇ TASARRUFU VE VERİMLİLİK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e araç tasarrufuna ilişkin bir teklif sunduklarını ifade eden Kacır, "Biz bir kamu araç havuzu programı geliştireceğiz. Tekil araç kullanımından ziyade ortak havuzlardan çok kullanışlı dijital uygulamalar vasıtasıyla kamunun kendi içindeki araçlardan yararlanmasını temin edeceğiz. Böylelikle tasarrufun yanında verimlilik unsuru da öne çıkmış olacak" dedi.

KOBİ'LERE BÜYÜK DESTEK

Deprem bölgesindeki çalışmalara da değinen Bakan Kacır, "Dünya Bankasından ve Japon Kalkınma Ajansından temin edilen uluslararası kaynaklarla deprem bölgesindeki 52 bin 290 işletmemize aralık ve ocak aylarında yaklaşık 16 milyar 800 milyon lira KOSGEB kaynağı aktardık" dedi. Bu destekle KOBİ'lere 2 yıl geri ödemesiz, faizsiz, 3'üncü yıl geri ödenecek şekilde 750 bin liraya kadar destek sağlandığını belirtti.

Almanya'daki gurbetçiler için 2025 yılı, Togg'un Almanya pazarına girmesiyle birlikte heyecan verici bir yıl olacak.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.