Almanya'dan vatandaşlarına İran'ı terk edin uyarısı

Almanya'dan vatandaşlarına İran'ı terk edin uyarısı
İran'ın İsrail'e saldırı mesajında bulunmasının ardından Almanya, tüm vatandaşlarını İran'ı terk etmeleri konusunda uyardı.

İsrail ile İran arasında gerilim büyürken, İran'ın misilleme saldırısı ülkeleri harekete geçirdi. Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, Alman vatandaşları İran'ı terk etmeleri konusunda uyarıldı. Tahran ile İsrail arasındaki mevcut gerilimin ani bir şekilde tırmanması riskinin bulunduğu bildirildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Cuma günü yayınladığı yeni bir seyahat uyarısında "Özellikle İsrail ve İran arasındaki mevcut gerilimde ani yükselme riski var" dedi. "Hava, kara ve deniz ulaşım yollarının etkilenebileceği göz ardı edilemez" dedi.

Açıklamada, "Alman vatandaşları keyfi olarak tutuklanma, sorgulanma ve uzun hapis cezalarına çarptırılma riski altındadır. İran ve Alman vatandaşlığına sahip çifte vatandaşlar ciddi risk altındadır" denildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak." ifadelerini kullanmıştı.
İran'ın mesajının ardından ABD Başkanı Joe Biden,  İran'ın İsrail'e yönelik saldırı tehditleri karşısında Tel Aviv'e "sarsılmaz" şekilde destek vermeye devam edeceklerini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.