Amca gözaltına alınmıştı: Arabasında Narin Güran'ın DNA'sı bulundu

Amca gözaltına alınmıştı: Arabasında Narin Güran'ın DNA'sı bulundu
Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Son yapılan incelemelerde, gözaltına alınan amca S.G.’nin otomobilinin şoför koltuğunda Narin Güran'ın DNA'sı tespit edildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 11. gününde de sonuçsuz kalmaya devam ediyor. 

Olayın ardındaki sır perdesi henüz aralanamasa da, soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı. Olayla ilgili olarak daha önce gözaltına alınan ağabeyinin serbest bırakılmasının ardından, küçük kızın amcası S.G. gözaltına alındı.

DNA ÖRNEĞİ TESPİT EDİLDİ

DW Türkçe’nin haberine göre, S.G.’nin şüpheli durumuna düşmesine neden olan unsur, aracında yapılan DNA incelemesi oldu.

İncelemelerde, S.G.’nin kullandığı aracın şoför koltuğunda bulunan DNA örneği ile kayıp kız çocuğu Narin Güran’ın kıyafetleri ve battaniyesinden alınan DNA örneğinin eşleştiği ortaya çıktı. Bu bulgu, S.G.’yi olayın baş şüphelisi haline getirdi.

GÜVENLİK KAMERALARI ŞÜPHELERİ ARTIRDI

Güvenlik kameralarından elde edilen görüntülerde, Narin Güran’ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü andan yalnızca 15 dakika sonra amcası S.G.’nin köyden hızla ayrıldığı tespit edildi.

ANNE VE BABADAN KAN ÖRNEKLERİ ALINDI

Olayın aydınlatılması amacıyla yürütülen soruşturmada, Narin Güran’ın ailesi de mercek altına alındı. Soruşturma kapsamında, küçük kızın anne ve babası Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na sevk edilerek kan örnekleri alındı. Bu örneklerin, olay yerinden ve diğer şüpheli unsurlardan elde edilen delillerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin Güran’ın ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle şüpheli bulunmuş, ancak bu izlerin küçük kıza ait olmadığı anlaşılınca serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.