Ankara'daki TUSAŞ saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirildi: 5 şehit, 22 yaralı

Ankara'daki TUSAŞ saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirildi: 5 şehit, 22 yaralı
Ankara Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye yönelik silahlı ve bombalı saldırıda beş kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Saldırganlardan ikisi etkisiz hale getirildi.

Ankara Kahramankazan’da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine, kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı ve bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırı, 15.30 sıralarında tesisin Havacılık Bulvarı’ndaki giriş kapısında meydana geldi. Olay yerinden patlama ve silah sesleri duyulurken, güvenlik nedeniyle bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Personelin ise sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

CANLI BOMBA İDDİASI

Saldırı sırasında canlı bomba saldırısının olduğu yönünde iddialar ortaya atıldı. Olay yerine çok sayıda özel harekât polisi gönderildi. Çatışmalar devam ederken, tesis içinde rehinelerin olduğu ileri sürüldü. İlk iki patlamanın ardından, nizamiyenin önündeki servislerin bulunduğu bölgeden bir patlama daha meydana geldi ve dumanlar yükseldi.

231546.jpg

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN TERÖRİSTLER

Saldırıyı düzenleyen teröristlerin olay anına ait görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, uzun namlulu silahlar kullanan teröristlerin bir taksiden inip TUSAŞ’a saldırı gerçekleştirdiği görüldü. Saldırganlardan birinin kadın olduğu öğrenildi.

-002.jpg

3 ŞEHİDİMİZ VE 14 YARALI VATANDAŞIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, saldırının bir "terör saldırısı" olduğunu duyurdu. Yerlikaya, saldırı sonucunda beş kişinin şehit olduğunu, 22 kişinin ise yaralandığını belirtti. Ayrıca, saldırıyı düzenleyen iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

10274273.jpg

Bakan Yerlikaya’nın açıklaması şu şekilde:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısında iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef şehit sayımız beşe ve yaralı sayımız 22'ye yükselmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek."

10274274.jpg

SORUŞTURMA VE YAYIN YASAĞI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyı şiddetle kınayarak, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini belirtti. Ayrıca, RTÜK tarafından saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

123123.png

SAVUNMA SANAYİİ HEDEF ALINDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırının Türkiye’nin savunma sanayindeki başarılarını hedef aldığını söyledi. Yılmaz, terör saldırılarının Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesine ve savunma sanayine zarar veremeyeceğini vurguladı.

NATO'DAN KINAMA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de Ankara'daki terör saldırısını kınadı ve Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. "Ankara'daki saldırıya ilişkin haberler endişe verici. NATO, Müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır" dedi.

TUSAŞ HAKKINDA

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türkiye'nin hava platformlarının tasarımı, geliştirilmesi, üretimi ve yenilenmesi alanlarında faaliyet gösteren bir teknoloji merkezi olup, Airbus A380 ve A400M gibi büyük projelere parça üretmektedir.

Kaynak:Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.