Ankara'dan ABD'ye Filistin mesajı: ''Filistin Davası, Türkiye Davası''

Ankara'dan ABD'ye Filistin mesajı: ''Filistin Davası, Türkiye Davası''
Türkiye Gençlik Birliği mensupları, başkent'te Filistin için ABD'de eylem yapan öğrencilere destek gösterisi düzenledi. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan grup, ''Filistin davası, Türkiye davası'' sloganı attı.

Ankara'da Filistin için eylem yapan öğrencilere destek gösterisi yapıldı. ABD Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık grup, "Filistin davası, Türkiye davası" sloganı attı. Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, çok önemli bir direnişi ve halk hareketini selamlamak için toplandıklarını ifade etti.

Çetin, "Emperyalist Amerika ve siyonist İsrail'e karşı, İsrail'in uyguladığı soykırımın en büyük destekçisi, sponsoru ABD'ye karşı bir uluslararası intifada başlamıştır. Bu intifada aynı 1988'de, 2000'lerin başında Filistin halkının başlattığı intifadalar gibi ilmek ilmek örülmektedir, üniversite üniversite, kampüs kampüs yayılmaktadır." şeklinde konuştu.
 
SİYONİZM'E KARŞI TEK YÜREK

Öte yandan "Emperyalist ve siyonist düşmana karşı tek cephe tek yürek", "Özgür Filistin", "ABD ve İsrail'e karşı uluslararası intifadayı selamlıyoruz" yazılı döviz ve pankartları taşıyan grup, olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.