Apple'ın projeleri sonlandı: 614 kişi işten çıkarıldı

Apple'ın projeleri sonlandı: 614 kişi işten çıkarıldı
Apple, Apple Car ve microLED Apple Watch projelerini sonlandırarak 600'den fazla çalışanı işten çıkardı. Şirket, yapay zeka teknolojilerine odaklanacak.

Apple proje girişiminin iptali sonrasında 600 kişiyi işten çıkardı.  Ayrılan ekibin bir bölümü, elektrikli otomobil projesi için çalışıyordu. Diğerlerinin ise Apple için ekran teknolojileri geliştirmeye çalışan bir gruba ait olduğu belirtildi.

Apple, Titan Projesi olarak isimli araç projesini en başta gizli bir şekilde yürütmüştü. Ancak proje, şirket içi anlaşmazlıklar teknik zorluklar sebebiyle iptal edildi. Benzer sebepler dolayısıyla şirket, Apple Watch için özel microLED ekranlar geliştirme çabalarını da durdurdu.

Yeni Proje (14)

APPLE YAPAY ZEKAYA ODAKLANACAK

Bu değişikliklerle Apple, yapay zeka ve kişisel robotik teknolojileri alanlarına daha fazla odaklanıyor. Şirketin CEO'su Tim Cook, yapay zekanın önemini vurgulayarak, Apple'ın yapay zeka alanındaki liderliğini korumak için bu alanlara kaynak ayırdığını belirtti. Ayrıca Apple'ın yapay zeka ve kişisel robotik teknolojilere yönelik daha güçlü bir odaklanma içinde olduğunu gösterirken, gelecek stratejilerinde büyük bir dönüşümün habercisi olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.