Araç muayene hizmetlerinde yeni adım: Özelleştirme süreci başladı

Araç muayene hizmetlerinde yeni adım: Özelleştirme süreci başladı
Araç muayene hizmetleri, Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yeniden özelleştirme programına alındı.

Cumhurbaşkanı kararıyla, Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetleri özelleştirme kapsamına alındı. Bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı ve muayene hizmetlerinin özelleştirme sürecinin detayları belirlendi.

ÜÇ YIL ZAMAN TANINDI

Özelleştirme işlemleri, işletme hakkının verilmesi, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar veya kiralama yöntemlerinden biri ya da birkaçı birlikte veya ayrı ayrı uygulanarak gerçekleştirilecek. 

İhale dokümanları ve sözleşmede yer alacak hususlar, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenecek. Özelleştirme sürecinin tamamlanması için 15 Ağustos 2027 tarihine kadar zaman tanındı.

HAZIRLIKLAR BAŞLATILDI

Araç muayene hizmetlerinin mevcut sözleşme süresi yaklaşırken, yeni özelleştirme süreci için hazırlıklar başlatıldı. ÖİB tarafından yapılan açıklamalara göre, araç muayene istasyonlarının işletilmesi ve muayene hizmetlerinin sürdürülmesi için öncelikle gerekli planlama ve hazırlıklar yapılacak.

İMAR PLANI DEĞİŞİKLİKLERİ DE GÜNDEMDE

 Ayrıca, ÖİB'in bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri de onaylandı. Bu kapsamda, Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel Mahallesi'ndeki taşınmazın imar planı onaylandı ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ adına kayıtlı Çorum'un merkez ilçesi Karaca Mahallesi'ndeki taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliği uygun bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.