Aşk skandalı sonrası İtalyan Bakan Sangiuliano istifa etti

Aşk skandalı sonrası İtalyan Bakan Sangiuliano istifa etti
İtalya'da Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, danışmanı ve sevgilisi Maria Rosaria Boccia'nın ifşaatları sonrası istifa etti. Yeni Bakan Alessandro Giuli oldu.

İtalya'da sağ koalisyon hükümetinin Kültür Bakanı Gennaro Sangiuliano, danışmanı ve sonradan sevgilisi olduğunu itiraf ettiği Maria Rosaria Boccia'nın ifşaatları sonrasında görevinden istifa etti.

62 yaşındaki Bakan Sangiuliano, sosyal medya fenomeni 41 yaşındaki Boccia'nın geçen ay bakan danışmanı olarak atandığını duyurmasının ardından büyük bir skandal patlak verdi. Bakanlık, Boccia'nın atanmasını yalanlayınca, Boccia sosyal medya hesaplarında Sangiuliano'nun gezilerine katıldığına dair fotoğraflar ve özel yazışmalarını paylaşarak skandalı büyüttü. Ayrıca, bazı devlet yazışmalarını gördüğüne dair iddialarda bulundu.

Sangiuliano, 4 Eylül'de RAI kanalına verdiği demeçte, Boccia ile arasında gizli bir ilişki olduğunu ve seyahatlerinin kamu kaynaklarından değil, kişisel cebinden karşılandığını açıkladı. İtirafında, Başbakan Giorgia Meloni ve eşinden "utanç" duyduğunu belirterek özür diledi ve istifasını sundu, ancak Başbakan bu istifayı kabul etmemişti.

Boccia'nın ifşaatlarını sürdürmesiyle Sangiuliano üzerindeki baskı arttı ve sonunda, Bakan Sangiuliano, Başbakan Meloni'ye istifasını verdi. Meloni, Sangiuliano'nun istifasını kabul ettiğini duyurdu ve Sangiuliano'nun görev süresi sona erdi.

Sangiuliano'nun istifasıyla boşalan Kültür Bakanlığına Roma'daki MAXXI Çağdaş Sanatlar Müzesi Vakfı Başkanı Alessandro Giuli atandı. 48 yaşındaki Giuli, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın huzurunda yemin ederek göreve başladı. Böylece, Ekim 2022'de göreve başlayan Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümeti, bakan düzeyindeki ilk kaybını yaşamış oldu. Daha önce Kültür Bakan Yardımcısı Vittorio Sgarbi, haksız kazanç iddiaları nedeniyle Şubat ayında görevinden ayrılmıştı.

4o mini

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.