Atina'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi: 22 gözaltı

Atina'da izinsiz gösteriye polis müdahalesi: 22 gözaltı
Yunanistan'ın başkenti Atina'da izinsiz gösteri düzenleyen gruba polis müdahale etti; 22 kişi gözaltına alındı, 2 polis memuru yaralandı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, izinsiz gösteri yapmak isteyen yaklaşık 250 kişilik bir gruba polis müdahale etti. Olay, Sintagma Meydanı'ndaki parlamento binası önünde gerçekleşti. Polis, izinsiz gösteri düzenleyen eylemcilere uzaklaşmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ancak eylemciler, polis memurlarına yabancı maddeler atarak karşılık verdi. Bu durum üzerine polis, biber gazı kullanarak müdahale etti.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 2 KİŞİ YARALANDI

Polis müdahalesi sonucu, en az 22 kişi gözaltına alındı ve 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı. Yunanistan Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, "Kurucu Ulusal Meclis-Doğrudan Demokrasi" ve "Yedek Özel Kuvvetler Topluluğu" hareketlerinin Sintagma Meydanı için izinsiz gösteri çağrısında bulunduğu, ancak gösteriye izin verilmediği belirtildi. Açıklamada, yasağın kamu düzeni ve güvenliğe yönelik ciddi tehditler oluşturması ve şiddet eylemlerini teşvik eden bir organizasyonun bulunması gibi sebeplerle uygulandığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.