ATM’ler için yeni karar! Bayramdan önce başlıyor

ATM’ler için yeni karar! Bayramdan önce başlıyor
Bayram öncesi ATM’lere yönelik yeni karar çıktı! Günlük nakit çekimi değişiyor. İşte merak edilen detaylar

Türk lirasının yaşadığı değer kaybına rağmen 500 ve 1000 liralık banknotların basımını onaylamayan iktidar, bankaların ve milyonlarca müşterinin nakit para kullanımında sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Çok sayıda özel banka için 10 bin TL şeklinde belirlenen günlük nakit çekim limitinin yetersiz kalışı ve müşterilerin "komisyon kesintisi" şikayetlerinin ardından bankalar limit değişimine gidecek.

KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE 20 BİN TL'YE YÜKSELTİLECEK

2024 yılının ilk ayında, nakit çekim konusunda meydana gelen mağduriyetleri giderebilmek amacıyla günlük para çekim limitini 10 bin TL'ye yükselten bankaların bu değişikliği, aradan geçen 5 aya yakın sürede enflasyon karşısında anlamını kaybetmiş durumda.

Milyonlarca vatandaş, acil harcamalarını tamamlamak için günlük limitin üzerinde para çekimi gerçekleştirirken, bankaların bu işlemlere uyguladığı fahiş komisyon oranları ise büyük bir para kaybına yol açıyor.

Özel bankalar, limit üzerine çıkılması halinde yapılacak 10 bin TL'lik çekim işlemleri için yaklaşık 210 TL komisyon tahsil ederken, bu duruma ilişkin şikayetlerin artması üzerine değişikliğe gidileceği öğrenildi. Haziran ayı itibarıyla hayata geçmesi planlanan değişiklikte birçok özel bankanın, günlük para çekim limitini 20 bin liraya yükseltmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.