Avrupa seyahatlerinde maliyet yükseliyor: Schengen vizesi ücretlerinde artış

Avrupa seyahatlerinde maliyet yükseliyor: Schengen vizesi ücretlerinde artış
Avrupa Komisyonu'nun duyurusuna göre, Schengen vize ücretleri artacak. Bu artışla birlikte yetişkinler için temel ücret 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya yükselecek.

Avrupa Komisyonu'nun duyurusuna göre, Schengen vize ücretlerinde yüzde 12'lik bir artış gerçekleşecek. Yetişkinler için temel ücret 80 eurodan 90 euroya, çocuklar için ise 40 eurodan 45 euroya çıkacak.

NEDEN ARTIŞ VAR?

Avrupa Komisyonu, artışın nedenini üye ülkelerdeki enflasyona bağladı. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Schengen vizesinin hala "nispeten düşük" olduğunu belirtti. Örneğin, İngiltere'de vize ücreti 134 euro, ABD'de 185 euro ve Avustralya'da 117 eurodan başlıyor.

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

Her üç yılda bir yapılan ücret değerlendirmeleri, "objektif kriterler" listesine dayanarak gerçekleşiyor.

Bu kriterler arasında enflasyon oranları ve üye ülkelerdeki ortalama memur maaşları gibi faktörler bulunuyor. Avrupa Komisyonu, bu kriterler doğrultusunda vize ücretlerindeki artışı meşru buldu.

D

Yapılacak düzenleme, Avrupa'ya seyahat etmeyi planlayanları mali açıdan etkileyecek ve seyahat maliyetlerinin biraz daha yükselmesine neden olacak gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.