Azerbaycan'da milletvekili seçimi sona erdi

Azerbaycan'da milletvekili seçimi sona erdi
Azerbaycan'da milletvekili seçimi için oy verme işlemi yerel saatle 19.00'da tamamlandı. Seçim, Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde de yapıldı.

Azerbaycan'da 7. kez düzenlenen milletvekili seçimleri için oy kullanma işlemi yerel saatle 19.00'da sona erdi. Ülke genelinde 6 milyon 421 bin kayıtlı seçmen, Milli Meclis'in 125 sandalyesi için 990 aday arasında tercihini yaptı. Sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi, akşam 19.00'da tamamlandı. Resmi olmayan ilk sonuçların, gün içinde açıklanması bekleniyor.

30 YIL SONRA TÜM TOPRAKLARDA SEÇİM YAPILDI

Bu seçim, Azerbaycan açısından önemli bir dönüm noktasını da işaret ediyor. Ermenistan işgalinden kurtarılan bölgelerde de ilk kez sandıklar kuruldu. Karabağ'ın sembol şehri Şuşa başta olmak üzere Hankendi, Hocalı, Hocavend, Ağdere, Ağdam, Cebrayıl, Fuzuli, Zengilan, Gubadlı, Laçın ve Kelbecer gibi bölgelerde de seçmenler oy kullandı. Böylece Azerbaycan, 30 yıl aradan sonra tüm topraklarında milletvekili seçimlerini gerçekleştirmiş oldu.

Seçimler, aslında Kasım ayında yapılması planlanmıştı. Ancak Azerbaycan'ın 11-22 Kasım'da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı'na (COP 29) ev sahipliği yapacak olması nedeniyle, Milli Meclis erken seçim yapılması için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e başvurmuştu. Cumhurbaşkanı Aliyev'in Milli Meclisi feshetmesiyle seçimler 1 Eylül'e alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.