Bakan Bayraktar: Karadeniz'de Gaz Üretimimiz 6 Milyon Metreküpü Aştı

Bakan Bayraktar: Karadeniz'de Gaz Üretimimiz 6 Milyon Metreküpü Aştı
Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'deki doğal gaz üretiminin 6 milyon metreküpü geçtiğini, 2026'da 20 milyon metreküpe ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'deki doğal gaz üretiminin bugün itibarıyla 6 milyon metreküpü geçtiğini duyurdu. Osmaniye'de düzenlenen bir istişare toplantısında konuşan Bayraktar, yurt dışından getirilmesi planlanan yüzer üretim tesisiyle 2026 yılına kadar günlük üretimin 20 milyon metreküpe çıkacağını belirtti.

Bakan Bayraktar, Osmaniye'de gerçekleştirilen toplantıda, şehrin deprem sonrası yeniden inşa sürecinde enerji altyapısının güçlendirilmesinin önemine değindi. Osmaniye'deki elektrik ve doğal gaz altyapısının deprem sonrası eskiye göre çok daha güçlü hale getirildiğini ifade etti.

Türkiye'nin doğal gazda ithalata bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini belirten Bayraktar, 2020'de keşfedilen doğal gazın Karadeniz'den çıkarılarak hanelere ulaştırıldığını ve şu anda 2,6 milyon hanenin bu gazı kullandığını söyledi.

Bakan Bayraktar, ayrıca Türkiye'nin 2025 yılına kadar günlük 200 bin varil petrol üretimine ulaşmayı hedeflediğini ve bu süreçte Şırnak Gabar'da yapılan keşfin büyük bir adım olduğunu vurguladı. Mavi Vatan stratejisi kapsamında yapılan çalışmalara da değinen Bayraktar, Türkiye'nin enerji bağımsızlığı yolunda önemli ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.