Bakan Fidan'dan, Türkiye-AB değerlendirmesi

Bakan Fidan'dan, Türkiye-AB değerlendirmesi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye’nin AB ile ilişkilerde olumlu bir gündem üzerinden ilerlemeyi hedeflediğini belirtti. Kıbrıs sorunuyla ilişkilendirilmeden yapılan müzakerelerin ortak menfaatlere hizmet edeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel’deki AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nın ardından Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini canlandırma hedefini vurguladı. Toplantıya Türkiye’nin davet edilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Fidan, toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl ilerletilebileceği ve küresel meselelerde ortak işbirliğinin nasıl geliştirilebileceği konularının ele alındığını söyledi.

"DÜZENLİ DİYALOG SÜRDÜRÜLMELİ"

AB üyesi ülkelerin, Türkiye’nin dış politika, güvenlik ve savunma politikaları gibi birçok alanda yapılandırılmış ve düzenli diyalog sürdürülmesi gerektiğini belirttiğini ifade eden Fidan, Türkiye'nin bu konularda önemli bir rol oynadığını ve daha yakın işbirliği yapılmasının önemini vurguladığını aktardı.

Fidan, ilişkilerin ivme kazanması için 2019'da askıya alınan diyalog mekanizmalarının tekrar başlatılması ve Gümrük Birliği'nin güncellenmesi konularında somut adımlar atılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, vize serbestisi çalışmaları hakkında bilgi vererek, Türkiye’nin 66 kriterden 60'ını tamamladığını ve kalan 6 kriter üzerinde çalışıldığını söyledi.

"KIBRIS SORUNU İLE BİR BAĞ KURULMASI SAĞLIKLI DEĞİL"

Kıbrıs sorunuyla Türkiye-AB ilişkileri arasında bir bağ kurulmasının sağlıklı bir yöntem olmadığını ve bu bağlamda bir ilerleme sağlanamayacağını ifade eden Fidan, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olduğunu yineledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki açıklamalarını hatırlatan Fidan, olumlu bir gündem üzerinden mesafe alınmasının herkesin menfaatine olacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.