Bakan Işıkhan açıkladı: Okullarda temizlik personeli için 30 bin atama tahsis edildi

Bakan Işıkhan açıkladı: Okullarda temizlik personeli için 30 bin atama tahsis edildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, okullara 30 bin temizlik görevlisi ataması tahsis edildiğini bildirdi. Işıkhan, ücretlerin artırılması için çalışmaların sürdüğünü de söyledi.

Eğitim öğretim yılı başlarken, birçok okulda temizlik hizmetlerinin yetersiz kalması üzerine, velilerden maddi destek talep edildi. Bazı veliler sınıf temizliği gibi görevleri gönüllü üstlenmek zorunda kaldı. Bu duruma çözüm olarak Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı harekete geçti.

Bakan Tekin,temizlik personeli ihtiyacını karşılamak adına 30 bin ek personel alımının yapılacağını duyurarak, "Pazartesi günü Çalışma Bakanlığı 30 bin ilave temizlik personel hakkı tanıyacak" demişti.

30 BİN ATAMA TAHSİS EDİLDİ

Eğitim ve öğretim döneminin başlamasının ardından ortaya çıkan söz konusu temizlik sorununa ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı ortak harekete geçti. Bakanlık bünyesine 30 bin temizlik personeli alındı. Pazartesi itibarıyla okullarda 30 bin temizlik personeli istihdamı sağlanacak.Vedat Işıkhan ayrıca ücretlerin artırılması konusunda da çalışma içerisinde olduklarını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.