Bakan Kurum: 101 bin konut teslim ettik, hedefimiz 452 bin konut

Bakan Kurum: 101 bin konut teslim ettik, hedefimiz 452 bin konut
Bakan Murat Kurum, deprem bölgelerinde 101 bin 254 konutun teslim edildiğini belirtti ve 2025 yılı sonuna kadar 452 bin konut teslimi hedeflediklerini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da inşa edilen deprem konutlarını yerinde inceledi. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada, konut teslim sayısının 101 bin 254'e ulaştığını belirterek, "Yıl sonuna kadar bu rakamı 200 bine, 2025 sonuna kadar ise 452 bine çıkaracağız" dedi. Ayrıca, 11 ilde 174 alanda çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

HATAY’DA KONUT TESLİMATLARI SÜRÜYOR

Bakan Kurum, Antakya’nın Gülderen Mahallesi’nde tamamlanan konutların etaplar halinde teslim edildiğini belirterek, diğer ilçelerde de çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Defne ve Kırıkhan’da da teslimatların yapıldığını ifade eden Kurum, "100 bininci konutun anahtarlarını teslim eden vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz" diye konuştu.

"GÜVENLİ EVİNE GİRMEYEN VATANDAŞIMIZ KALMAYACAK"

Kurum, Malatya’da yapılacak Söğütlü Camisi'nin temel atma töreni öncesinde deprem bölgelerine ziyaretlerin devam edeceğini açıkladı. Şu anda 153 bin işçi ve emekçinin çalıştığı projelerle, depremden etkilenen şehirlerin yeniden ayağa kaldırıldığını vurgulayan Kurum, "2025 yılı bitmeden, güvenli evine girmeyen hiçbir vatandaşımız kalmayacak" dedi.

18 BİN 404 KONUT TESLİM EDİLDİ

Hatay’da devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum, 2,5 ayda 18 bin 404 konutun teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, kentte tarihi ve kültürel alanların da korunacağını vurgulayarak, Asi Nehri çevresinde düzenlemeler yapılacağını, tarihi çarşıların restore edileceğini ve demografik yapının korunacağını ifade etti.

"TALEPLERİNE GÖRE KONUT YAPACAĞIZ"

Bakan Kurum, İskenderun Sahil Projesi'nin kasım ayında tamamlanacağını müjdeleyerek, bu projenin bölgenin sosyal yaşamına katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, rezerv alanlarda yapılacak konut projeleri için vatandaşların taleplerine göre hareket ettiklerini, halkın istemediği hiçbir projeyi hayata geçirmediklerini vurguladı. Kurum, "Vatandaşımız nerede konut isterse biz orada olacağız, taleplerine göre konut yapacağız" dedi.

"VATANDAŞIMIZIN ELİNİ BİR AN OLSUN BIRAKMADIK"

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlarla kurulan güçlü bağın rahatsızlık yarattığını belirten Kurum, "Milletimiz ne istiyorsa onu yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Vatandaşımızın elini bir an olsun bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.