Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek

Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem sonrası 11 ilde 200 bin konut teslim etmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Murat Kurum, Adıyaman'da bir dizi program gerçekleştirdi ve burada yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edilmesinin hedeflendiğini belirtti. 2025 yılına kadar 11 ilde 14 milyon insanın huzurlu ve güvenli bir yaşam sürmeye başlayacağını vurguladı.

"HAYAL ETTİĞİMİZ GÜNE ADIM ADIM YAKLAŞIYORUZ"

Kurum, Emlak Konut tarafından yapılan konutların inşaat alanında incelemelerde bulunarak, afetzede vatandaşlara konut ve iş yerlerini teslim etmenin sevincini yaşadıklarını ifade etti. “Depremden etkilenen iller için hayal ettiğimiz güne adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

"TÜM HAYIRSEVERLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bakan, “85 milyonluk büyük Türkiye ailesi, depremin ilk anından itibaren dayanışma çerçevesinde 11 ilimiz için seferber oldular. Bu kapsamda tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diyerek, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve merhum Özdemir Bayraktar’a özel teşekkürlerini iletti.

SON 3 AYDA 60 BİN YENİ KONUT VE İŞ YERİ YAPIMI

Adıyaman'daki Meydan Projesi hakkında bilgi veren Kurum, “Son 3 ayda depremden etkilenen illerde 60 bin yeni konut ve iş yeri yapımına başladık” dedi. Ayrıca, 11 ilde 101 bin 254 konutun kurasının çekildiğini belirterek, “Yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim etmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

MEYDAN PROJESİ'NİN İHALESİ

Adıyaman'da şu ana kadar 14 bin 605 konut ve iş yerinin teslim edildiğini, yıl sonuna kadar 7 bin 300 konutun daha teslim edileceğini aktaran Kurum, “Meydan Projesi'nin ilk etabının ihalesi ekim ayında gerçekleştirilecek” dedi.

"ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan, eski hükümet konağı alanının cazibe merkezi haline getirileceğini ve projenin tamamlanmasıyla Atatürk Bulvarı'ndaki hareketliliğin artacağını kaydetti. “Ekonomik şartlar ne olursa olsun, deprem bölgesinde çalışmaya devam edeceğiz” vurgusunu yaptı.

Bakan Kurum, devletin gücünü ve dayanışma ruhunu vurgulayarak, deprem bölgesinde çalışmalarına devam edeceğini ve vatandaşların yanında olacağını belirtti. Açıklamalarının ardından Bakan Kurum'a, Adıyaman Vali Osman Varol, AK Parti milletvekilleri ve kurum müdürleri eşlik etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.