Bakan Tunç "Narin Güran" davası için açıklama yaptı

Bakan Tunç
Adalet Bakanı Tunç, Narin Güran soruşturmasında 267 kişinin ifadesinin alındığını ve amca ile komşunun tutuklandığını açıkladı. Soruşturma titizlikle sürüyor.

Diyarbakır'da kaybolan ve daha sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran soruşturmasına ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "267 kişinin ifadesi alındı. Narin’in amcası ve komşusu tutuklandı." dedi. Bakan Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte Diyarbakır'da Narin Güran’ın kabrini ziyaret etti.

241 KİŞİ TANIK OLARAK İFADE VERDİ

Bakan Tunç, şüpheli olarak 26 kişinin, tanık olarak ise 241 kişinin ifadesinin alındığını ve tutuklamaların gerçekleştirildiğini belirtti. Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurgulayan Tunç, fail ya da faillerin yakalanıp adalete teslim edilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

"ADALET YERİNİ BULACAK

Valilikte yaptığı açıklamada, Bakan Tunç, yaşanan vahşetin tüm milleti derinden üzdüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da olayı yakından takip ettiğini dile getirdi. "Caniler hesap verinceye kadar elimiz, gözümüz, yüreğimiz burada olacak. Adalet yerini bulacak" diyen Tunç, fail ya da faillerin en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

ARAMA ÇALIŞMALARI VE SORUŞTURMANIN SEYRİ

Bakan Tunç, 21 Ağustos’ta kaybolan Narin’in bulunması için yapılan geniş kapsamlı arama çalışmalarına dair şu bilgileri paylaştı: "1656 personel, 23 dedektör köpek, 172 araç, 2 helikopter, 64 dron ve su altı arama kurtarma ekipleri ile 75 kilometrekarelik bir alan tarandı. Ayrıca 62 evde adli aramalar yapıldı. 137 kamera incelendi" Bakan ayrıca, şu ana kadar 267 kişinin ifadesinin alındığını ve 22 şüphelinin halen gözaltında olduğunu belirtti.

"KANUN GEREĞİ SÜRECİN GİZLİLİĞİ ZORUNLUDUR"

Soruşturmanın titizlikle sürdüğünü vurgulayan Bakan Tunç, soruşturmanın gizliliğinin önemine dikkat çekerek, sosyal medyada ve basında yayılan spekülatif bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. "Ceza Muhakemesi Kanunu gereği soruşturma sürecinin gizliliği zorunludur. Bu, delillerin karartılmaması ve soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için gereklidir." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZI KORUMAK EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ"

Tunç, çocuklara karşı işlenen suçlara karşı asla taviz vermeyeceklerini ifade ederek, "Çocuklarımızı her türlü şiddet, istismar ve kötülükten korumak, toplum olarak en büyük sorumluluğumuzdur. Bir çocuğa zarar vermek, tüm insanlığa zarar vermekle eş değerdir," diyerek çocukların güvenliği konusunda hassasiyetlerinin devam edeceğini belirtti.

Soruşturmanın devam ettiğini ve halkın resmi açıklamalar dışında çıkan bilgilere itibar etmemesi gerektiğini belirten Tunç, adaletin en kısa sürede yerini bulacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.