Bakan Uraloğlu açıkladı: Bursa-İstanbul 1 saat 15 dakikaya düşüyor

Bakan Uraloğlu açıkladı: Bursa-İstanbul 1 saat 15 dakikaya düşüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yeni hızlı tren hattıyla İstanbul-Bursa arasındaki seyahat süresinin kısalacağını belirtti. Uraloğlu, "İstanbul'dan ise 1 saat 15 dakikalık bir seyahatle ulaşacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu'nun açılışı için Bursa'ya gerçekleştirdiği ziyarette, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı Şantiyesi’nde incelemelerde bulundu.

Projeyle ilgili son gelişmeleri yerinde değerlendiren Bakan, hattın büyük bölümünün 2025 yılı sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Bursa ve Yenişehir arasındaki 106 kilometrelik hattın yapım çalışmaları hızla ilerliyor.

BURSA-İSTANBUL ARASI 1 SAAT 15 DAKİKA

Hattın tamamlandığında İstanbul-Bursa arasındaki seyahat süresinin büyük ölçüde kısalacağını belirten Uraloğlu, "Bu projemiz bittiğinde, Ankara'dan Bursa'ya 2 saat 15 dakikada, İstanbul'dan ise 1 saat 15 dakikalık bir seyahatle ulaşacağız" dedi.

RAYLAR DÖŞENİYOR, TÜNELLER BİTTİ

Bakan Uraloğlu, hattın inşaatı hakkında şu bilgileri verdi. Uraloğlu,"Artık ray döşeme işlemlerinde yüzde 20’lik, bazı yerlerde yüzde 30’luk seviyelere ulaştık. Tünelleri tamamladık. 2025 sonunda buradaki çalışmaların bitmesini planlıyoruz. Ardından birkaç ay sürecek test, deneme ve sertifikasyon süreciyle 106 kilometrelik bölümü hizmete açacağız."

DEV PROJEDE İLERLEME SÜRÜYOR

Uraloğlu, projenin karmaşıklığının altını çizerek, “7 istasyon, 23 tünel, 12 emniyet tüneli, 15 aç-kapa tüneli, 34 demir yolu köprüsü, 15 viyadük, 92 alt geçit ve 53 üst geçit bulunuyor. Çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Projenin, sadece Bursa’yı değil, Sivas’tan Mersin’e kadar pek çok önemli noktaya bağlayacak dev bir ağın parçası olduğunu vurgulayan Uraloğlu, bu projeyle Kalkınma Yolu ve Irak'ın Fav Limanı'na kadar uzanan bir ulaşım bağlantısının sağlanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.