Bakan Uraloğlu'ndan 'çağrı cihazı' saldırısına ilişkin açıklama: Türkiye'de risk var mı?

Bakan Uraloğlu'ndan 'çağrı cihazı' saldırısına ilişkin açıklama: Türkiye'de risk var mı?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatıldığı saldırıya dair açıklama yaptı. Uraloğlu, "Bu cihazlar Türkiye'de neredeyse kullanılmıyor. Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim" dedi.

İsrail’in Lübnan ve Suriye’deki çağrı cihazlarına yönelik gerçekleştirdiği siber saldırıda Hizbullah üyeleri ve bir kız çocuğunun da aralarında bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 3 bin kişi yaralandı. Bu aldırı sonrası, Türkiye'de herhangi bir risk olup olmadığı ise merak konusu haline geldi.

Uraloğlu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye'de çağrı cihazları neredeyse hiç kullanılmıyor. Çağrı cihazları özelinde Türkiye'de bir risk olmadığını net olarak söyleyebilirim." dedi.

thumbs-b-c-61a399b57779a179103016a98f6e30e6.jpg

SİBER GÜVENLİKTE TÜRKİYE’NİN DURUMU

Türkiye’nin siber güvenlik konusunda güçlü bir pozisyona sahip olduğunu belirten Uraloğlu, "Her gün siber güvenlik anlamında 400'ün üzerinde saldırıyı önlüyoruz. Siber güvenlik noktasında ilk 10 ülke arasındayız" ifadelerini kullandı.

INSTAGRAM VE VERİ GÜVENLİĞİ

Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında da konuşan Uraloğlu, "Platformlar Türkiye'nin kararlı olduğunu biliyor. Gerektiği zaman her türlü yaptırımı yapabilir olduğumuzu ortaya koyduk." dedi. Öte yandan Uraloğlu, Türkiye'deki kişisel verilere dair bir sızıntı veya risk olmadığını belirterek, "Suni şekilde bir gündem oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.