Bakanlar Kurulu toplanıyor: İşte gündem maddeleri

Bakanlar Kurulu toplanıyor: İşte gündem maddeleri
Bakanlar Kurulu, yarın toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, toplanacak kurulun ana gündem maddesi enflasyonla mücadele ve ekonomik tablo olacak.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. 

ENFLASYON VE KAMUDA TASARRUF

Bakanlar Kurulu toplantısının ana gündeminde yine ekonomi olacak. Buna göre son veriler ışığında; enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele masaya yatırılacak. Toplantıda, kamuda tasarruf genelgesinin etkileri de görüşülecek.

KAMUDA TASARRUF GENELGESİ SONRASI KANUN TEKLİFİ HAZIRLANACAK

Habertürk'ün haberine göre, kamuda tasarruf genelgesinin ardından, kanun düzenlemesi için de adım atıldı. Kamu taşınmaz ve araçlarının satışı için özelleştirme idaresine yetki verilecek. Düzenlemenin hazırlıklarına yönelik ekonomi yönetimi sunum yapacak.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU VE 9. YARGI PAKETİ DE GÜNDEMDE

Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda değişiklik, soyadı düzenlemesi, sporda şiddete yönelik önlemler içeren 9. Yargı Paketi’nin de kısa süre içinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Öğretmene şiddet fiiline cezayı artıracak düzenlemenin pakete dahil edileceği belirtildi.

GAZZE YİNE MASADA

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de devam eden saldırıları da gündemde olacak.  İsrail’in Gazze saldırılarının durdurulması, ateşkesin sağlanması, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.