Bangladeş'te dang humması vakaları artıyor

Bangladeş'te dang humması vakaları artıyor
Bangladeş'te son 24 saatte 463 kişi dang humması nedeniyle hastaneye kaldırıldı; toplam vaka sayısı 15 bin 670'e ulaştı.

Bangladeş'te dang humması vakaları endişe verici boyutlara ulaşıyor. The Daily Star gazetesinin haberine göre, Bangladeş Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ülkedeki dang humması vakalarına dair son verileri paylaştı. Yapılan açıklamada, son 24 saat içinde dang hummasından bir kişinin hayatını kaybettiği ve 463 kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

TOPLAM VAKA SAYISI 15 BİN 670'E ULAŞTI

Bu yıl boyunca dang hummasından 96 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilirken, 2024 yılı içerisindeki toplam vaka sayısının 15 bin 670'e ulaştığı ifade edildi. Şu anda ülke genelinde 1582 kişinin dang humması nedeniyle tedavi gördüğü açıklandı.

SALGIN SİVRİ SİNEK İLE BULAŞIYOR

Tropikal ve subtropikal bölgelerde yaygın olan dang humması, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşan bir virüs. Genellikle kuluçka döneminin ardından hafif ateşe sebep olan hastalık, bazı durumlarda ölüme yol açabiliyor. Bilim insanları, yüksek sıcaklıklar ve uzun süren yağışların dang humması taşıyan sivrisineklerin sayısını artırdığı konusunda uyarıyor. Özellikle sanayi çevrelerinde biriken çöplerin sivrisinek larvalarının üremesine zemin hazırladığı, bu nedenle bu alanların düzenli olarak ilaçlanması gerektiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.