Beyaz Saray'dan TUSAŞ saldırısına sert kınama ve destek mesajı

Beyaz Saray'dan TUSAŞ saldırısına sert kınama ve destek mesajı
Beyaz Saray, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesislerine düzenlenen terör saldırısını "güçlü şekilde" kınayarak, bu korkunç olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını duyurdu.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, düzenlediği basın brifinginde, Ankara'da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kirby, saldırının ardından Türk yetkililerin olayı soruşturduklarını belirtti ve saldırının arkasındaki motivasyonun henüz tam olarak bilinmediğini ifade etti.

"KALPLERİMİZ SALDIRININ KURBANLARIYLA BERABER"

Kirby, yaptığı açıklamada, "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz" dedi.

Kirby ayrıca, "Bu zor günlerde dualarımız, saldırıdan etkilenen kişiler, onların aileleri ve Türk halkıyla beraber" diyerek, ABD'nin Türkiye'ye olan desteğini vurguladı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.