Biden, İran'ın füze saldırılarına karşı ABD ordusuna talimat verdi

Biden, İran'ın füze saldırılarına karşı ABD ordusuna talimat verdi
ABD Başkanı Joe Biden, İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarıyla ilgili gelişmeleri Beyaz Saray’dan takip ederken, Amerikan ordusuna İsrail’in savunmasına yardımcı olunması talimatını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarıyla ilgili son durumu Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan anlık olarak takip ettiği bildirildi. Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris, artan gerilimi yakından izlemekte ve ulusal güvenlik ekibiyle düzenli toplantılar yapmaktadır.

"İSRAİL'İ HEDEF ALAN FÜZELERİ VURUN"

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın Amerikan ordusuna, "İsrail'in kendini İran saldırılarına karşı savunmasına yardım etmesi ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurması" için talimat verdiği belirtildi. Bu durum, ABD'nin İsrail'e olan desteğini ve bölgedeki güvenlik durumuna verdiği önemi göstermektedir.

GELİŞMELERİN ÖNEMİ

İran’ın saldırılarıyla ilgili gelişmelerin yakından izlenmesi, bölgedeki güvenlik dinamiklerinin ve olası çatışmaların seyrini etkileyecek önemli bir faktördür. Biden yönetiminin bu süreçte aldığı önlemler, uluslararası güvenlik politikalarında kritik bir rol oynamaktadır.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.