Biden, İsrail-İran savaşından dolayı ulusal güvenlik ekibini topladı

Biden, İsrail-İran savaşından dolayı ulusal güvenlik ekibini topladı
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Lübnan'a artan saldırıları sonrası yükselen İsrail-İran gerilimine ilişkin ulusal güvenlik ekibini topladı ve İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları hakkında bilgi aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden’ın sabah saatlerinde İran’ın İsrail'e yönelik füze saldırıları başlamadan önce ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldiği belirtildi. Toplantıya Başkan Yardımcısı Kamala Harris de katıldı. Görüşmede, İran’ın balistik füze saldırı hazırlığı hakkında güncel durum değerlendirildi.

"İSRAİL İÇİN AKTİF ŞEKİLDE DESTEK SAĞLIYORUZ"

Biden ve ekibi, İsrail'in savunma ihtiyaçlarına yönelik ABD'nin yardım planlarını ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin durumunu ele aldı. AA muhabirine konuşan anonim bir Beyaz Saray yetkilisi, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığına dair işaretler görüyor. Bu saldırıya karşı İsrail'i savunmak için aktif şekilde destek sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

"İRAN İÇİN AĞIR SONUÇLAR DOĞURACAK"

Yetkili, İran'dan gelen doğrudan bir askeri saldırının İran için ağır sonuçlar doğuracağına dikkat çekti. Bu gelişmeler, Orta Doğu'daki gerilimin tırmanabileceğini gösteriyor ve uluslararası toplumda endişelere yol açıyor.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.