Biden rest çekmişti: Gazze'ye yardım koridoru açılacak

Biden rest çekmişti: Gazze'ye yardım koridoru açılacak
ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'ye destek restinden sonra İsrail, Gazze'de yardım koridoru açılacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden ve Netanyahu geçtiğimiz günlerde İsrail'in yedi yardım çalışanını öldürmesi üzerine görüşme gerçekleştirdi. Biden görüşmede İsrail'in acil ateşkes sağlaması gerektiğini, ABD'nin İsrail'e karşı tutumunun ise buna bağlı olacağını belirtmişti. 
Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye yardım akışı için iki insani yardım güzergahının açılacağını duyurdu.

Biden, World Central Kitchen (WCK) adlı yardım kuruluşu çalışanlarının İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Netanyahu ile görüştü.
İsrail “ağır hata” nedeniyle özür diledi, ancak WCK’nin kurucusu Jose Andres, çalışanlarının sistematik bir şekilde hedef alındığını söyledi.
Beyaz Saray'ın açıklamasına göre Biden, Netanyahu'yla yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in Washington'ın desteğini devam ettirmesini istiyorsa, sivillere zarar verilmesini ve insani sorunları önlemek için adımlar atması gerektiğini belirtti.

'İSRAİL'E DESTEĞİ KESEBİLİRİZ'

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'in savaşı yürütme biçiminde önemli değişiklikler yapmaması halinde Washington desteğinin kesileceğini söyledi.
Blinken, Brüksel'de gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eğer görmemiz gereken değişiklikleri görmezsek, politikamızda değişiklikler olacaktır" dedi.
İsrail saldırının sorumluluğunu kabul etti ancak çalışanların hedef alınmadığını ve çalışanların ölümlerinin kasıtlı olmadığını savundu. 


World Central Kitchen ise saldırı nedeniyle İsrail ordusunu sert bir dille eleştirdi ve kurumun Gazze'deki çalışmalarına ara verdi.
Biden yaklaşık altı aydır devam eden Gazze’ye saldırılar konusundaki söylemini keskinleştirdi. Ancak ABD’den İsrail’e bomba, füze ve cephane sevkiyatı kesintisiz devam etti.
İsrail'in Gazze'ye 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarında çoğu ve kadın ve çocuk 33 bin kişi öldürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.