Biden'dan BM Genel Sekreteri Guterres'e: Daha güçlü bir BM'ye ihtiyaç var

Biden'dan BM Genel Sekreteri Guterres'e: Daha güçlü bir BM'ye ihtiyaç var
ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede, 21. yüzyılın sorunlarına karşı daha etkili bir Birleşmiş Milletler gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile New York'ta düzenlenen BM Genel Kurul toplantıları kapsamında bir araya geldi.

ABD-BM İŞBİRLİĞİ VURGUSU

Görüşme sonrasında Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden ve Guterres'in ABD ile BM'nin uluslararası meselelerde birlikte çalışmaya devam edeceği mesajını verdikleri belirtildi. Biden, uluslararası ilke ve prensiplere bağlı kalarak, küresel sorunların çözümü konusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

'DAHA ETKİLİ VE GÜÇLÜ BİR BM'

Görüşmede, uluslararası kalkınma, yoksullukla mücadele ve uluslararası güvenlik sorunları gibi başlıklarda fikir alışverişinde bulunuldu. Biden, bu bağlamda 21. yüzyılın meydan okumalarıyla başa çıkmak için daha etkili ve güçlü bir BM'ye ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

'İŞBİRLİĞİNE DEVAM' MESAJI

Açıklamada ayrıca, Biden'ın küresel sorunların çözümünde ABD'nin müttefikleriyle işbirliği yapmaya devam edeceği mesajını verdiği kaydedildi. Bu görüşme, ABD'nin BM ile olan ilişkisini güçlendirme ve küresel sorunlara ortak çözümler bulma çabalarının bir parçası olarak değerlendirildi.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.