BM Daimi Temsilcisi Yıldız: PKK/YPG/SDG Suriye'de istikrarı bozuyor

BM Daimi Temsilcisi Yıldız: PKK/YPG/SDG Suriye'de istikrarı bozuyor
BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız, PKK/YPG/SDG'nin Suriye'de istikrarı bozduğunu vurguladı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Yıldız, BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen Suriye oturumunda konuşarak, Suriye'deki insani kriz ve terör tehdidi hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yıldız, ülkedeki insani durumun felaket olduğunu belirterek, Suriye toplumunun yüzde 70'ten fazlasının insani yardıma muhtaç olduğunu söyledi.

"İNSANİ YARDIM PLANLARI YETERSİZ FONLANIYOR"

Büyükelçi Yıldız, Suriye'ye yapılan insani yardımın yeterince finanse edilmediğini vurgulayarak, bu durumun milyonlarca insanın temel ihtiyaçlarını karşılayamamasına yol açtığını ifade etti. Yıldız, "İnsani yardım finansmanındaki kesintiler daha az gıda, hijyen ve koruma anlamına gelir" dedi.

PKK/YPG/SDG’NİN TEHLİKELİ ETKİSİ

Yıldız, terör örgütü PKK/YPG/SDG'nin Suriye'deki istikrarsızlığı sömürdüğünü ve yerel halk üzerinde baskı uygulamaya devam ettiğini belirtti. Özellikle Tel Abyad ve Rasulayn'a insani yardımın terör örgütü tarafından engellendiğini dile getirdi.

SİYASİ ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Suriye'deki ihtilafın çözümünde tek seçeneğin siyasi çözüm olduğunu vurgulayan Yıldız, BM üyelerine bu gerçeği görmeleri ve terör örgütüne desteğe son vermeleri çağrısında bulundu. Ayrıca, tüm tarafların tek boyutlu politikalardan kaçınarak BM sürecini canlandırması gerektiğini ifade etti.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.