BM, Dünya liderlerine Gazze'deki insani kriz için acil çözüm çağrısı yaptı

BM, Dünya liderlerine Gazze'deki insani kriz için acil çözüm çağrısı yaptı
Birleşmiş Milletler, dünya liderlerinden Gazze'deki korkunç insani acının sona erdirilmesi için acil ateşkes talep etti. 41 binin üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletlerin (BM) başını çektiği Kuruluşlar Arası Daimi Komitesi (IASC), New York'ta toplanacak dünya liderlerine, Gazze'deki insani krizin sona erdirilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada, bölgedeki artan gerilim ve İsrail'in yoğun saldırıları altında masum hayatların kaybı için yas tutulduğu vurgulandı.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ATEŞKES TALEBİ

Açıklamada, "Derhal sürdürülebilir, acil ve koşulsuz ateşkes" talep edilerek, bu adımın sivillerin acılarına son vermek ve hayatları kurtarmak için gerekli olduğu ifade edildi. Ayrıca, tüm rehinelerin ve keyfi olarak gözaltına alınanların derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi.

İNSANİ YARDIM ERİŞİMİ

İnsani yardım görevlilerinin ihtiyaç sahiplerine güvenli ve engelsiz erişiminin sağlanması gerektiği vurgulandı. Ancak, artan ihtiyaçlar ve devam eden şiddet nedeniyle yardım çalışmalarının mümkün olmadığı kaydedildi.

GAZZE'DEKİ SON DURUM

Açıklamada, Gazze'de 41 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği, 95 bin 500'den fazlasının yaralandığı belirtildi. 2 milyondan fazla Filistinli, temel ihtiyaçlardan yoksun durumda. Gazzelilerin güvenli olmayan yerlere yerinden edilmesinin devam ettiği ve bölgedeki kıtlık riskinin sürdüğü ifade edildi.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN ÇÖKÜŞÜ

Gazze'deki sağlık hizmetlerinin yok edildiği, sağlık hizmetlerine yönelik 500'den fazla saldırının kaydedildiği aktarıldı. Ayrıca, İsrail'in Batı Şeria'daki orantısız güç kullanımı ve yerleşimci şiddetinin artmaya devam ettiği bildirildi.

GELECEK İÇİN TEHDİT

Devam eden çatışmaların tüm Filistinlilerin geleceğini tehlikeye attığına dikkat çekilerek, mevcut durumun nihai iyileşmeyi ulaşılmaz hale getirdiği vurgulandı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.